Rabu, 6 Mac 2013

Strategi Pemasaran Produk Secara Online

Kehadiran anda dalam talian adalah sebahagian perkara penting daripada mana-mana strategi jualan. Tetapi adakah laman web anda kuasa jualan ia perlu?

Mereplikasi keberkesanan dalam talian muka-ke-muka proses jualan - dan mendapat pelanggan untuk pergi dari mengklik untuk membeli - boleh menjadi sukar. Berita baik adalah bahawa terdapat beberapa helah mudah dan tweak yang boleh meningkatkan keupayaan menjana pendapatan laman web anda.

Berikut adalah lima tips yang boleh membantu menghidupkan sebuah laman web perniagaan ke dalam mesin jualan:1. Membina shopping cart yang berkesan.
Sesetengah perniagaan kecil menggunakan perkhidmatan seperti PayPal untuk membuat dan menerima pembayaran dalam talian. Tetapi membina kart membeli-belah berciri penuh terus ke laman web anda mungkin menjadi pilihan yang lebih baik. Shopping cart membolehkan penyesuaian yang lebih dan potensi untuk menyediakan produk maklumat lanjut.

Austin, Texas berasaskan Volusion adalah semua-dalam-satu alat-kart membeli-belah yang bermula pada setiap bulan dan mengendalikan checkout dan pemprosesan pembayaran. Ia menawarkan lebih daripada 120 disesuaikan template kedai online yang telefon pintar dan tablet mesra. Anda juga boleh mempamerkan pilihan produk, menambah gambar tanpa had dan membuat perbandingan produk.

Berkaitan: Rahsia Tiga Menggunakan Google Analytics untuk Mengukur ROI Laman Web Anda

Big Commerce, satu lagi berasaskan Austin-kart membeli-belah perisian pembekal, menawarkan pakej yang sama bermula pada setiap bulan. Ia termasuk reka bentuk disesuaikan dan boleh disepadukan dengan media sosial dan perkhidmatan pihak ketiga seperti Produk Google Search.

2. Mengesyorkan produk yang berkaitan.
Malah jika anda tidak boleh berinteraksi muka-ke-muka dengan pelanggan web, anda masih boleh menunjukkan kemahiran berdagang lama. Sebuah kedai dalam talian boleh termasuk "enjin syor" yang mencadangkan produk pelengkap, naik taraf dan perkhidmatan tambahan. Sebagai contoh, jika pelanggan meletakkan gril di dalam troli membeli-belah dalam talian beliau, beliau boleh juga digesa untuk mempertimbangkan membeli penyepit dan spatula.

Facebook menawarkan kotak syor percuma boleh dimuat turun yang boleh disalin dan ditampal ke dalam kod laman web anda. Dibayar plug-in seperti Stevenson, Wash berasaskan produk perisian cadangan 4-Tell, yang bermula pada 49 sebulan, boleh menjana cadangan berdasarkan data jualan.

3. Mengoptimumkan laman anda untuk enjin carian.
Sebuah laman web tidak boleh menjual jika ia tidak boleh didapati. Jadi, anda mungkin mempertimbangkan cuba beberapa alat percuma yang ditawarkan oleh Google yang boleh membantu laman web anda muncul lebih jelas dalam pencarian dalam talian. Untuk menggunakannya dengan betul, walau bagaimanapun, anda akan memerlukan kedua-dua masa dan kepakaran.

Satu lagi pilihan adalah perkhidmatan pengoptimuman carian online. Dua contoh adalah Nashville, Tenn berasaskan Raven Tools, yang bermula pada 99 sebulan, dan Israel berasaskan Sheer SEO, yang bermula serendah 7 sebulan. Kedua-dua perkhidmatan boleh membantu memendekkan keluk pembelajaran untuk mengenal pasti kata kunci yang betul dan membina link yang boleh membantu tarik laman web anda keluar dari gudang enjin carian.

4. Mulakan satu pertandingan atau promosi.
Satu pertandingan atau promosi dalam talian boleh membantu menarik perhatian dalam saluran media sosial dan menarik pelanggan berpotensi ke laman web anda. Menghadiahkan item bernilai tinggi boleh membangkitkan perhatian tetapi kerap, pertandingan mudah dengan faedah yang lebih kecil juga boleh menjadi efektif.

Bagi platform pertandingan berasaskan Web, satu pilihan adalah Anaheim, Calif berasaskan Viralimpressions, yang menjalankan 2,99 setiap kempen, ditambah 79 sen sehari. Anda juga boleh mempertimbangkan Conshohocken, Pa berasaskan WizeHive, yang bermula pada 249 setiap peraduan, ditambah 3 setiap hari. Wisehive datang dengan keupayaan untuk menyesuaikan giveaway dan untuk menilai penyertaan berganda, katakan, untuk menulis atau pertandingan fotografi.

Berkaitan: Apa Panggilan Dari Pelanggan Baru Bernilai kepada Anda?

Kedua-dua boleh membuat ia lebih mudah untuk menyusun dan menjalankan promosi seperti giveaways kupon, mudah dan loteri. Mereka menguruskan asas meminta pelawat untuk suka halaman anda, mengisi borang atau menyertai senarai e-mel.

Untuk mewujudkan penglibatan pelanggan yang lebih mendalam, pertimbangkan perkhidmatan seperti Hab Artistik San Diego berasaskan. Ia bermula pada 299 untuk pertandingan 30-hari dan membolehkan orang ramai memuat naik imej dan media lain yang boleh dinilai oleh pihak pengurusan atau diserahkan kepada pelanggan untuk mengundi.

5. Membangunkan strategi jualan online.
Apabila ia datang untuk e-dagang, penghantaran percuma atau diskaun curam cepat menjadi standard. Tetapi untuk bersaing dengan peruncit besar dalam talian, anda akan perlu untuk kapal strategik. Sebaliknya memilih untuk penghantaran sama ada mahal atau benar-benar bebas, anda mungkin mempertimbangkan sesuatu di antara. Anda boleh membuat hanya penghantaran alasan percuma dan menetapkan jumlah pembelian minimum untuk melayakkan diri.

Syarikat perkapalan sering menawarkan alat yang membuat menganalisis pilihan penghantaran yang mudah. UPS, sebagai contoh, menyediakan satu set alat penghantaran percuma, termasuk WorldShip UPS, yang boleh dibina ke dalam alat perakaunan yang sedia ada. FedEx juga menawarkan suite pengesanan dan alat logistik.

Anda juga boleh mempertimbangkan pilihan pihak ketiga, seperti Sistem Malvern Malvern, Pa berasaskan, yang bermula pada 149 sebulan. Ia menawarkan beberapa pilihan untuk menguruskan penghantaran, diskaun dan hubungan dengan pelanggan.